Culoare: galben-verzuie, stralucitoare
Aroma: mirosul aminteste de flori de camp completate de parfumul fructelor - mar, para, gutuie, adaugandu-se nuantele de vanilie dulce ce provin din fermentare si batonaj.
Gust: expresiv, proaspat si fructat, fin, ce pastreaza amprenta strugurelui de Cramposie Selectionata
Asociere culinara: fructe de mare, meniuri chinezesti, carne alba
Temperatura de servire: 8 - 10°C/Alc: 13% Vol
Pe langa descrierea oferita de producator (Intervitt) am mai putea spune cateva cuvinte aceasta cramposie care a obtinut aprecieri excelente din partea cunoscatorilor. Culoarea stralucitoare, galben-verzuie se continua cu un nas rafinat unde intalnim note de florale, de citrice, mere, caise, piersici. Gustul este specific soiului mergand pana la arome de paine proaspata si flori de vita-de-vie. Post-gustul ne aduce senzatia de dulce, de fruct copt, de sirop. Noi am asociat acest vin la preparate din pui si la file de peste alb.
Cateva pareri obiective au fost exprimate pe blogurile de vin iar aprecierile sunt foarte bune:
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu